Skip to main content

This site functions best with JavaScript. Please enable JavaScript in your browser to experience all that this site has to offer.

Veelgestelde vragen

Future you vindt niet enkel een volgende baan binnen UPS, maar een carrière. Het is dus niet gek dat je nog vragen hebt of meer over UPS te weten wilt komen. In onze veelgestelde vragen proberen wij jouw eerste vragen te beantwoorden.

Sollicitatieproces

Ik zie de baan of locatie waarin ik ben geïntereseerd niet staan op jobs-ups.nl. Kan ik alsnog solliciteren?

Onze jobwebsite wordt dagelijks geupdate met nieuwe vacatures. Het kan daarom zo maar zijn dat jouw toekomstige functie vandaag, morgen of volgende week gepost wordt. Houdt onze website daarom goed in de gaten!

Wil je niets missen? Maak dan gebruik van de job alert-functie en krijg een melding wanneer een voor jou interessante vacature vrijkomt.

Ik heb gereageerd op een parttime baan via jobs-ups.nl. Wanneer kan ik een reactie verwachten?

Leuk dat je bij UPS wilt komen werken! We krijgen veel reacties op parttime functies en kunnen daarom niet met iedere kandidaat contact opnemen. Je sollicitatie blijft tot 60 dagen na het indienen actief. Als je na die tijd nog niets gehoord hebt, kun je eventueel opnieuw solliciteren.

Wat als ik vanwege mijn geloofsovertuiging niet aan de eisen van het werk kan voldoen?

Voor de meeste jobs is het dragen van het welbekende UPS-uniform een vereiste; op die manier onderscheiden we ons als bedrijf van de concurrentie. Als dat vanwege een bepaalde geloofsovertuiging niet mogelijk is, kan er op verzoek een individuele uitzondering worden gemaakt.

Werken er bij UPS mensen zonder vast contract? (Freelancers, stagiairs, seizoenswerkers, tijdelijke medewerkers, etc.)

Binnen UPS zoeken wij altijd naar de beste talenten voor onze functies. Dit houdt onder andere in dat wij ook werken met freelancers, stagiairs, seizoenswerkers en/of tijdelijke medewerkers. Ben jij geintereseerd in een van deze mogelijkheden? Solliciteer dan via onze vacatures en vermeld de samenwerking die jouw voorkeur heeft.

Werken bij UPS

Hoe belangrijk is diversiteit binnen UPS?

Als wereldwijde organisatie die zaken doet in meer dan 220 landen, omarmt UPS diversiteit op elk niveau. Al onze werknemers hebben de kans om te groeien en te slagen binnen onze organisatie. Diversiteit stelt ons in staat om verschillende perspectieven samen te brengen, waardoor we de wereld voor iedereen beter laten werken.

Hoe helpt jullie zogenaamde 'promote-from-within' cultuur loopbaanontwikkeling op elk niveau?

Deze cultuur zorgt ervoor dat werknemers altijd nieuwe, uitdagende kansen kunnen vinden op verschillende functieniveaus binnen UPS. Van trainingen en opleidingen tot groei en empowerment: je krijgt bij ons de vrijheid om je carrière in te richten zoals jij dat wilt.

We moedigen werknemers aan en ondersteunen ze om hun doelen na te streven en te bereiken. Medewerkers kunnen hiervoor gebruik maken van de verschillende ondersteuningsmogelijkheden binnen UPS.

Welk advies willen jullie meegeven aan vrouwen die een carrière binnen UPS ambieren?

Van de bestuurdersstoel tot de executive suite: vrouwen spelen een leidende rol op elk niveau binnen UPS. Wanneer je doet waar je echt goed in bent, zijn de mogelijkheden eindeloos; daar hebben wij alle vertrouwen in. We moedigen je aan om je vaardigheden voortdurend verder te ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Wat dacht je bijvoorbeeld van ons Women's Leadership Development (WLD) programma, dat je kan helpen nog zekerder te worden over jouw leidende rol en vaardigheden.

Hoe kan de nieuwste technologie medewerkers helpen om klanten het best te bedienen?

Een verfijnd team van innovatieve en technische medewerkers uiteraard. Naast het team natuurlijk ook de meest innovatieve infrastructuur voor het verwerken en leveren van pakketten en de meest uiteenlopende supply-chain oplossingen. Want al die technologie achter de schermen maakt dat we voor elke opdracht de juiste tools in huis hebben. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan bezorginformatie en een digitale tracking code.

UPS spendeert jaarlijks meer dan een biljoen dollar aan informatietechnologie zodat we klanten de meest actuele en goed werkende tracking- en distributie-informatie kunnen bieden. Maar daar blijft het niet bij. De producten en diensten die onze klanten gebruiken, definiëren steeds opnieuw de manier waarop de wereld zaken doet. Dat is logistiek. Dat is UPS.

Krijg je als werknemer bij UPS trainingen aangeboden?

Omdat wij de klant nét dat beetje extra willen bieden, hebben we het juiste talent op de juiste plaats en de juiste tijd nodig. Om die reden stimuleren we alle werknemers om de volgende stap in hun carrière te zetten. Bij UPS geloven we dat opleiden een continu proces is. Daarom zijn we er trots op dat we kansen bieden die je overal naartoe kunnen brengen. Je hebt de vrijheid om je eigen carrièrepad te kiezen, terwijl je van ons de tools krijgt aangereikt die je nodig hebt voor verdere groei binnen ons bedrijf.

Wat kunnen jullie vertellen over de wereldwijde impact van UPS?

UPS is 's werelds grootste pakketbezorgingsdienst en wereldleider op het gebied van supply chain-oplossingen. Daarom lever je als UPS-medewerker elke dag jouw bijdrage aan miljarden klanten in meer dan 220 verschillende landen.

Wat moet ik me voorstellen bij een parttime baan als magazijnmedewerker, als vrouw?

Een parttime functie met fulltime voordelen. Uit een baan als magazijnmedewerker kun je veel voldoening halen. Daarnaast moedigen we je aan om je vaardigheden voortdurend te verbeteren, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Kan ik als parttime magazijnmedewerker werken naast mijn andere baan?

Onze flexibele shifts maken het mogelijk dat je extra kunt werken (en daarom extra kunt verdienen) naast een andere baan. Dit alles in een leuk team, met goede voordelen én weekenden vrij.

Wat moet ik me voorstellen bij een baan als pakketbezorger bij UPS?

Als UPS-chauffeur lever je een service aan de samenleving. Als onderdeel van onze wereldwijde vloot geef je een gezicht en een stem aan de wereldwijde initiatieven van UPS met een warme glimlach, een vriendelijke groet en een onberispelijke service. Je weet hoe belangrijk het is om onze wielen elke dag dag te laten draaien.

Wist je dat ongeveer 82% van al het UPS-personeel betrokken is bij vracht- en pakketafhandeling en/of het besturen van onze voertuigen?

Hoe is het om als UPS accountmanager te werken?

Als sales professional bij UPS kun je erop vertrouwen dat je werkt voor een bedrijf dat de norm stelt in betrouwbaarheid. Met UPS op je visitekaartje gaan veel deuren voor je open. Je wordt lid van een divers team van experts, die geavanceerde innovaties leveren in de wereldwijde handel. Of het nu gaat om het creëren van bedrijfsoplossingen, het verbeteren van kritieke prestaties of het behalen van milieudoelstellingen; met jouw vindingrijkheid en intellect ga je deze uitdagingen aan, elke dag opnieuw.

Is het waar dat veel senior managers van UPS ooit gestart zijn als parttime medewerker?

Hoewel we bij UPS constant nieuwe medewerkers werven op elk niveau, zijn de meeste UPS-medewerkers en -managers hun carrière gestart als parttime magazijnmedeweker of seizoensgebonden assistent bezorger. Bij UPS stimuleren we interne promoties en faciliteren we de continue opleiding en training van elke werknemer. Stel je eens voor, de kans om wereldwijd carrière te maken zonder je werkgever te hoeven verlaten...

Religious Accommodation Questions

If you still have questions after reviewing the FAQ’s, please contact us at hrcompliance@ups.com.